Hem bireysel sağlığınız hem de verimliliğiniz açısından iş yaşamınıza olumlu anlamda katkı sağlayabilecek, size yeni ufuklar açabilecek iş hayatıyla ilgili TED konuşmaları önerileri… İyi seyirler!
Derin derin işi düşündüğümüz o kaçınılmaz saatlerin nasıl geldiğini, ne kadar sürdüğünü anlamak bile bazen çok güç olabiliyor. Bütün bu süreç ve sürecin yoğunluğu uyku bozukluğundan sağlıksız beslenmeye kadar hayatımızı birçok katmanda olumsuz etkiliyor. Guy Winch’in bu tür problemler yaşayan kişilerin için önerdiği ve düşüncelerimize karşı savaş açmamızı sağlayacak yöntemleri var.
Celeste Headlee, “Konuşmaların tartışmaya döndüğü bir dünyadayız” diyor ve iyi bir iletişimin 10 yolunu açıklıyor. Bir konuşmanın dengesi nasıl sağlanır? Çok çok etkileyici bir TED konuşması.
Abdulkadir Özbek, yaşamından ve karşılaştığı zorluklardan yola çıkarak topluluk önünde konuşma korkusunu ve heyecanını nasıl yendiğini 4 alıştırma üzerinden anlatıyor. Hem çok eğlenceli hem de kişisel gelişim açısından faydalı bir konuşma. İş hayatınızda nasıl daha iyi olabileceğinizi ve yeni yetenekler geliştirebileceğinizi düşünüyorsanız tanımanız gereken insanlardan biri.
Julian Treasure, “İnsan sesi, hepimizin çaldığı bir enstrüman” diyerek başladığı konuşmasında insanların dinlemeyi tercih etmeyeceği bir konuşmayı tanımlamaya çalışıyor. İşte konuşmanın 7 ölümcül günahı. Ve tabii bizi daha iyi bir konuşmacı yapabilecek 4 ipucu ve bazı ses teknikleri.
Güçlü ya da güçsüz hissettiğimizde beden dilimiz nasıl şekillenir? Amy Cuddy, konuşmasında duruşumuzu ayarlamayı öğrenebilirsek bunun yaşamımızın gidişatını önemli ölçüde etkileyebileceğini anlatıyor. O, kişinin kendisinin de sessiz dilinden (beden dili), düşüncelerinden, duygularından ve fizyolojisinden etkileneceğini savunuyor.
Sessizliğin Gücü kitabının yazarı Susan Cain, sıklıkla çekingenlik ile karıştırılan içe dönük olmakla ilgili 20 dakikalık kısa konuşmasında oldukça derin bir bakış sunuyor.
Verimli, başarılı ve motive olmanın pozitif olmakla yakından ilgili olduğunu örnek çalışmalar üzerinden aktaran Psikolog Shawn Achor, daha iyi bir iş yaşamı için mutlu bir formül veriyor. Mutlu olmak için çok çalışmamız gerektiğine inanarak yetiştirildiğimizin de altını çiziyor.
Simon Sinek, farklı hikayelerden örnekler vererek Altın Çember adını verdiği model üzerinden ‘NEDEN’in gücünü açıklıyor. Kendisi iş dünyasını oldukça etkileyen Neden ile Başla kitaplarının yazarı.
Dan Pink, 1945 yılında psikolog Karl Duncker tarafından yaratılan ‘Mum Problemi’ üzerinden 21. yy’da değişen motivasyon kaynaklarını ele alıyor. Bu oldukça eski bir konuşma; ancak bilimsel araştırmalar üzerinden analiz yaptığı için ve şu anki iş ortamını daha iyi anlayabilmek açısından önemli. 21. yy’da motivasyon kaynakları nasıl değişti?
Başarılı bir lider olmak için ne gerekir? Beyin avcısı Şerif Kaynar, şirketlere işe alım konusunda yardımcı oluyor. İş yaşamı boyunca yaptığı gözlemler ve kazandığı deneyimlerle başarılı liderlerin 12 ortak özelliği olduğunu söylüyor ve örnekler üzerinden detaylıca bu özellikleri tanımlıyor.